Kurturskolens tilbud

I Søndre Land kulturskole gis tilbud om både individuelle timer og gruppeundervisning. Lærerne legger også opp til samspill slik at elevene også skal kunne delta i ulike former for samspill på tvers av fagene. Vi samarbeider ofte med Hov barne-og ungdomsteater. Teaterelevene deltar på våre konserter og kulturskolens elever deltar på teaterforestillinger; danserne med dansenummer og musikkelever i band.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Kulturskolens tilbud

Fysisk teater og bevegelse

Dette kurset passer veldig godt for de som liker å bevege seg og samtidig spille ut karakterer og figurer med kroppen som verktøy. Står du på venteliste til teateret? Da er fysisk teater og bevegelse et veldig godt alternativ! Undervisningen foregår i gymsalen i Frivilligsentralen, Hov torsdager kl. 17.00 - 18:00. Fra 6 år. Lærer: Mai Elin Løkken.

Piano

Går du med en drøm om å lære deg å spille piano? Her har du muligheten! Flere av kulturskolens tidligere pianoelever er i dag musikere. Det er en fordel å ha eget piano/keyboard for hjemmeøving, men kulturskolen har et fåtall el-pianoer til utlån hvis du ikke har. Oppgi i søknaden om du ønsker å låne isntrument. Samspill med andre instrumenter er mulig. Fra 6 år. Lærer: Anna Naglic

Gitar

Her har du mulighet til å lære deg å spille akustisk gitar og/eller el-gitar/bass etter ditt ønske.  Det er også muligheter for å starte band/samspill med andre elever i kulturskolen, og det er også mulig med gitar og sang hvis du ønsker det. Fra 6 år. Lærer: Martin Haugen.

Slagverk

Kanskje du drømmer om å bli trommis i band? Her kan du lære deg å spille trommesett og rytmiske og melodiske slagverksinstrumenter, etter eget ønske. Muligheter for å starte band/samspill med andre elever i kulturskolen. Fra 6 år. Lærer: Lars Erik Haugerud.

Dans

Våre dansegrupper er veldig populære. Vi har grupper for alle barn i skolealder, delt inn etter alder: 1.-2. klasse barnedans, 3.-4. klasse jazz-fusion, 5.-6. klasse jazz-fusion, Urban ungdom - fra 7. klasse og Jazz-moderne - fra 7. klasse (fordypningsfag). Dansegruppene har øving onsdager og torsdager i gymsalen på Frivillisentralen, Hov. Barnedans gruppe 2 øver i gymsalen på Fryal skole i SFO tiden. Lærer: Mai Elin Løkken.

Dans - Jazz-moderne

I Søndre Land kulturskolen kan vi tilbyfordypningsprogram i dans for de som vil satse litt ekstra. Her er det ekstra fokus på teknisk kunstnerisk utvikling, og elevene vil få mer direkte og flere personlige tilbakemeldinger i timene. Gruppen brukes aktivt som representanter for kulturskolen i oppdrag utenfor kulturskolens regi. Fra 7. klasse. Lærer: Mai Elin Løkken.

Visuell kunst

Søndre Land kulturskole kan endelig tilby visuell kunst!  Her får elevene muligheter til å utvikle sine evner, og deres fantasi og kreative flyt blir stimulert. Deles inn i tre grupper etter alder - barn, junior og ungdom. For de minste skal vi i faget ha fokus på skaperglede med læring gjennom lek, utforsking og eksperimentering. Helhetlig legges det vekt på å ta vare på samt utvikle elevens skaperglede, mestringsfølelse og egen skaperkraft. Fra 8 år. Lærer: Ingrunn O. Myrland.

Hov barne- og ungdomsteater

Barne- og ungdomsteateret i Søndre Land har en nærmere 40 år lang og god tradisjon. Kulturskolen har i mange år hatt et godt samarbeid med teateret der flere større felles forestillinger og gjesteopptredener går begge veier. Dansere og musikerer fra kulturskolen deltar på teaterets forestillinger og skuespillere fra teateret deltar på kulturskolens forestillinger. Teateret har tradisjonelt to forestillinger pr. år: På "Jul i Søndre Land" i desember og i mai. De øver i kultursalen i rådhuset mandager fra kl. 17:30-19:30. Et tilbud for barn og unge mellom 8 og 16 år. Lærer: Linda Slåttum. Obs! Send e-post til lindasl76@hotmail. com for påmelding til teateret. Mulig å sette seg på venteliste fra 1. klasse.

Søndre Land skolekorps

Kulturskolen har lenge samarbeidet med Søndre Land skolekorps, og vi ønsker å utvide og videreutvikle dette i fremtiden. Skolekorpset består av unge musikere som gjerne tar imot flere musikanter. Instrumentalundervisningen på henholdsvis treblås, messing og slagverk er gjennom kulturskolen. Dirigent for skolekorpset er Lars Erik Haugerud. Lærere: Petter Selvig (messing), Lars Erik Haugerud (slagverk) og Sigrunn Granseth (treblås). Hvis du ønsker å lære deg å spille trompet, trombone eller tuba uten å starte i korpset er dette også mulig.

 

 

Publisert: 19.03.2018 11.49.48
Sist endret: 16.05.2023 10.24