Opprydding i Randsfjorden 2024

Går du i en skoleklasse, eller er med i et lag eller en forening, som har lyst til å være med på dugnad for Randsfjorden?

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?Foto: A.Rishatt 2020

 

Flommen «Hans» i august 2023 førte med seg store mengder søppel langs elver og bekker. Mye endte opp i vannkanten langs Randsfjorden. Når isen forsvinner til våren er det viktig å få ryddet så mye søppel som mulig før vannet stiger.

Randsfjordforbundet ønsker derfor å invitere til ryddeaksjoner i april og mai langs Randsfjorden i kommunene Gran, Jevnaker, Nordre Land og Søndre Land!

I uke 17, 18 og 19 inviterer Randsfjordforbundet frivillige til å være med på ryddeaksjoner langs Randsfjorden.

For å delta må du helst være med i en skoleklasse, lag eller forening. Har du lyst til å rydde likevel? Eller vet du om områder som burde vært ryddet? Ta kontakt (se kontaktinfo nedenfor). Alle klasser og lag/foreninger som deltar kan motta 2000,- i motivasjonsmidler – men det begrenset med midler og førstemann til mølla som gjelder! Mer informasjon finner du i påmeldingsskjemaet. Ryddeaksjonene er organisert i samarbeid med Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter

 

Frist for påmelding er 7. april.    Påmeldingsskjema finner du her

 

Har du spørsmål, eller vet du om søppel som må ryddes? Send en mail til randsfjordforbundet@gmail.com

 

Om Randsfjordforbundet

Randsfjordforbundet ble opprettet i 2001 og består av de fire Randsfjordkommunene Gran, Jevnaker, Nordre Land og Søndre Land. Randsfjordforbundet skal ivareta kommunenes og allmennhetens interesser i vårt felles vassdrag, og bidrar hvert år til prosjekter som fremmer fiske, friluftsliv og natur i Randsfjorden.

Det bor i overkant av 30 000 mennesker ved Randsfjorden som er Norges 4. største innsjø. Opprydding i Randsfjorden 2024 er utført i samarbeid med Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter AS. Prosjektet er finansiert av Randsfjordforbundet med støtte fra Randsfjordkommunene.


Publisert: 13.03.2024 10.38.27
Sist endret: 13.03.2024 10.38