Kurs: Å leve med diabetes

Kursinvitasjon til alle med diabetes i Søndre Land

I forbindelse med Folkehelseprosjektet i Søndre Land kommune har flere grupper arbeidet med ulike deler av folkehelseutfordringene for å gjennomføre tiltak som kan bedre folkehelsen i Søndre Land. Gruppen som arbeider med "Levealder" har sett på ulike sykdommers utfordringer og hva som kan hjelpe mennesker som er rammet av sykdom til å få et langt og godt liv til tross for at de har fått en diagnose. I dette arbeidet har vi hatt samarbeid med Land diabetesforening.

Som et resultat av dette arbeidet ønsker vi å tilby et kurs for diabetikere: "Å leve med diabetes"

Målgruppe:
Mennesker i alle aldre som har fått diagnostisert en diabetes. Vi har størst fokus på diabetes type 2 eller aldersdiabetes, men kurset vil også være nyttig for deg med diabetes type 1.

Kurset er tilrettelagt deg som synes at det er vanskelig å endre livsstil og komme inn i gode vaner når det gjelder kost og fysisk aktivitet.

Hensikten med kurset:
Kurset tar sikte på å gi grunnleggende kunnskap og forståelse av diabetessykdommen. Kurset skal i tillegg gi deltakerne trygghet og gi gode råd om hva du selv kan gjøre for at du skal kunne leve et godt og aktivt liv på tross av sykdommen.

Sted:
Kurset vil gå over fem tirsdagskvelder med oppstart tirsdag 5. november og fortsette 12.november, 19 november, 26.november og 3.desember alle dagene fra 18.00 til 20.00 på Søndre Land Rådhus.

Påmelding :
Du melder deg på kurset ved å ta kontakt med Søndre Land kommune, Servicetorget telefon 61126400 innen 28.oktober.

Har du spørsmål ta kontakt med avdelingsleder Kjetil Bjerke på telefon 611129141 eller på mobil: 99619162

Program:

Foreleser

Tirsdag 5. november

Diabetes -   om sykdommen og behandling

Mildrid Asgeirsdatter Ullerud

Endokrinolog ved SI Gjøvik

Tirsdag 12.november

Å leve med diabetes sykdom

Tilla Landbakk

Diabetessykepleier ved SI Gjøvik

Tirsdag 19. november

Kosthold og diabetes

Roger Vestrum

Frisklivsveileder i Søndre Land kommune

Tirsdag 26.november

Fysisk aktivitet og diabetes

Roger Vestrum

Frisklivsveileder i Søndre Land kommune

Tirsdag 3. desember

Diabetesforeningen lokalt og Diabetes forbundet. Hva kan du disse bidra med?

Representanter fra Diabetesforeningen lokalt og Diabetesforbundet

Velkommen til kurs!!