Fem nye smittede i løpet av siste to døgn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Søndre Land kommune har i løpet av de siste par dager fått til sammen fem nye smittede fordelt på 3 husstander. Det er snakk om tre ulike, men avklarte smitteveier.

Det er fullvaksinerte voksne og eldre. Symptomforløpet er mildt så langt. Det er flere av disse som har meldt seg på bakgrunn av positive selvtester, noe som viser nytten av disse. De som tester positivt på selvtester, skal anse seg selv som smittet, i påvente av svar på PCR-test som skal tas etterpå, på teststasjonen.

Vi opplever ellers på teststasjonen at mange går aktive på jobb, skole og i samfunnet for øvrig med symptomer over tid, før de tester seg.

Med tanke på de økende smittetallene i Norge nå, er det igjen en anledning til å minne om hvor viktig det er å ta luftveissymptomer på alvor, holde avstand til andre mens man er syk, og teste seg så snart som mulig, gjerne med selvtest.

SELVTESTING

Selvtest (hurtigtest) er anbefalt når du har:

  • Nyoppståtte luftveissymptomer
  • Etter kjent eksponering av smitte
  • Hvis du mistenker at du er smittet med koronavirus

Selvtester blir utlevert ved helsestasjonen på hverdager kl.09 og kl.14. Hvis du har behov for selvtester på helg ta kontakt på telefon 909 62 140 mellom kl.12-14.


Publisert: 12.11.2021 14.06.35
Sist endret: 22.02.2022 15.54