Ekstrakostnader ved bruk av massivtre ved Hovlitunet

Oppland Arbeiderblad 5.oktober har en artikkel om Hovlitunet omsorgssenter der det bl.a. står at valg av massivtre medfører en merkostnad av prosjektet med 34 mill kr. Det korrekte beløpet er ca kr 10 mill + MVA. Selvsagt mye penger, men vesentlig mindre enn 34 mill.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Lederen i betongbransjeforeningen Betongutengrenser, Vetle Houg, er i OAs artikkel sitert på at «de folkevalgte burde spurt seg hvor miljøvennlig det er å kjøre massivtre fra Østerrike eller Tyskland sammenlignet med å bruke betong fra Dokka». 

Når Hovlitunet omsorgssenter skal bygges, vil det bli benyttet mye betong, både plasstøpt og prefabrikkert. Bærekonstruksjoner under bakkenivå og rundt parkeringsarealet vil stort sett være i betong, men over bakkenivå er det valgt massivtre. Om betongen blir produsert på Dokka eller andre steder, og om massivtre blir produsert i Østerrike eller Tyskland, eller evt i de nye fabrikkene på Modum eller Kongsvinger, gjenstår å se. Entreprenøren kommer til å kjøpe dette der han får det beste tilbudet.

Hva som er best av betong og tre, er svært vanskelig å si sikkert. Begge alternativene er gode, og bransjen framhever fordelene for sine produkter, og Søndre Land kommune har tatt et valg som vi har god tro på er det riktige totalt sett.


Publisert: 05.10.2018 10.15.22
Sist endret: 23.11.2018 14.54