RSS    Sidekart    Hopp til innhold    Hopp til Kontaktinformasjon    Hopp til søk

Print
06.11.2017 09:15:54

Søndre Land Beredskapssenter


06.11.2017 11:23:29

Beredskapssenteret er under oppføring

Under oppføring - nov-17

 

De fleste som har vært i Hov den siste tiden, har nok lagt merke til stor byggeaktivitet sør for sentrum. Det nye beredskapssentret er under oppføring og det er stor aktivitet om dagen med betongbiler og gravemaskiner som sørger for fremdrift. Oppføring av det nye beredskapssentret står Betonmasthæhre AS for, de vant tidligere i år anbudskonkurransen for bygging av sentret. Fysisk oppstart var i august da utgraving av den 9 daa store tomten ble påbegynt. Nå, i starten av november støypes de siste veggene før hulldekkene monteres medio november. En milepæl er når taket er lagt på plass, taket forventes å være ferdig lagt før jul helt i henhold til fremdriftsplanen. Selv om store deler av de ytre rammene er reist frem til jul, så gjenstår det mye arbeid før brann- og ambulansepersonell kan flytte inn i august 18.
Bygget er på ca. 1.400m2 fordelt over 2 etasjer, underetasjen planlegges oppført i stål og betong mens i 2. etg. blir en blanding av reisverkskonstruksjon og plasstøpt betongkonstruksjon. Bygget får gode garderobefasiliteter, og det vil tilfredsstille dagens krav til rene og urene soner noe som det blir fokusert mye på om dagen da det er mye skadelige gasser som frigjøres ved brann og disse setter seg i klær og utstyr.
Bygget er konstruert for å kunne huse et kriseteam om det skulle være nødvendig, men sentret har også dagligdagse rom som treningsrom og kontorlokaler til brannmester og feierpersonell. Det er plass til 3 store brannbiler og 2 mindre, samt at feiervesenet har fått en kaldgarasje mot sør. Ambulansetjenesten skal leie lokaler med fellesareal, et kontor, 3 soverom og oppvarmet garasje for en ambulanse, samt garderobefasiliteter.

Søndre Land kommune | Hovsbakken 1 | 2860 Hov | Telefon 61 12 64 00 |epost  

Nettredaktør: Kjeld Dag Svendsen
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler her