RSS    Sidekart    Hopp til innhold    Hopp til Kontaktinformasjon    Hopp til søk

Tilsynsrapport - tjenester til utviklingshemmede

08.05.2018 09:43:55


Foreløpig rapport fra tilsyn med sikring av helse- og omsorgstjenester til mennesker med utviklingshemming

Det ble avholdt tilsyn med Søndre Land kommunes sikring av helse og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming 20. og 21. mars 2018.

Formålet med tilsynet var å undersøke om kommunen gjennom systematisk styring og ledelse sikrer at personer med utviklingshemming over 18 år og som bor i egen bolig, får forsvarlige helse- og omsorgstjenester. Fylkesmannen har i en foreløpig rapport påpekt to lovbrudd (tidligere benevnt avvik) i forbindelse med tilsynet. Dette gjelder:

Lovbrudd 1
Søndre Land kommune sikrer ikke at tjenesten personlig assistanse til personer med utviklingshemming blir gjennomført systematisk. De fagadministrative systemene er ufullstendige.

Lovbrudd 2
Søndre Land kommune sørger ikke for at legemiddelhåndteringen gjennomføres i henhold til lov og forskrift, og for at personalet har tilstrekkelig kompetanse i å gjennomføre førstehjelp.
Tilsyn skal avdekke evt svikt i tjenesten, og bidrar til at tjenesten kan gjøre forbedringer i sin praksis. Søndre Land kommune vil gå gjennom den foreløpige rapporten, og utarbeide en plan for endringer som ivaretar de lovkrav som tjenesten skal arbeide etter. Noen av de forhold kommunen er gjort oppmerksom på, er allerede utbedret.

<-- Tilbake


Søndre Land kommune | Hovsbakken 1 | 2860 Hov | Telefon 61 12 64 00 |epost  

Nettredaktør: Kjeld Dag Svendsen
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler her