RSS    Sidekart    Hopp til innhold    Hopp til Kontaktinformasjon    Hopp til søk

Flere innbyggere bør over på digital post

12.03.2018 14:11:08

67,7% av innbyggere i Søndre Land har ennå ikke tatt i bruk digital postkasse. Nå starter kommunen en kampanje for å få flere til å ta i mot digital post fra kommunen.

 

1,8 millioner nordmenn bruker i dag digital postkasse og får dermed post fra kommunen og andre offentlige etater digitalt i stedet for på papir. Men potensialet for bruk av digital post er vesentlig større. I kommunen vår er det 1562 innbyggere som har tatt i bruk digital postkasse. Det utgjør 32,3 prosent av alle innbyggere over 15 år i kommunen.

 

Gjennomfører kampanje
Vi bruker i dag store ressurser på papirpost. Derfor setter vi i gang en kampanje for å få flere til å velge bort papir. I løpet av de nærmeste dagene vil de som ikke har opprettet digital postkasse, få en hyggelig e-post fra kommunen med en oppmoding om å gjøre dette.

 

-Fram til nå har vi sendt ut papirbrev i postkassen til innbyggerne. Det koster minst ti kroner per brev. Det høres kanskje ikke så mye ut, men til sammen er dette ressurser og penger vi kunne brukt på noe langt mer nyttig, som for eksempel barnehage, helse eller kulturtilbud. Målet vårt er at alle innbyggere går over til digital postkasse slik at vi sparer disse ressursene og ikke minst miljøet, sier rådmann Arne Skogsbakken.

 

Praktisk for innbyggerne

Vi tror også at mange innbyggere vil synes digital postkasse er praktisk: Du unngår unødvendig ventetid, og får mange brev fra det offentlige og det private direkte i den digitale postkassen, uansett hvor du er. Raskt, sikkert og enkelt!

 

Skaffer du deg digital postkasse vil du få svar på søknader og mange andre typer dokument i den digitale postkassen. Der blir det liggende i det personlige arkivet ditt så lenge du vil.

 

- Jeg håper innbyggere som ikke har opprettet digital postkasse ennå kan ta seg bryet med å bruke noen minutter på å gjøre dette. De som trenger hjelp til å opprette digital postkasse, eller har spørsmål om kan ta kontakt med oss, vi hjelper gjerne til.

 

Slik skaffer du deg digital postkasse: Gå inn på norge.no

·         Velg «Digital postkasse»

·         Finn fram den elektroniske ID-en din (e-ID), for eksempel din BankID

·         Velg enten Posten sin Digipost eller e-Boks

Følg instruksjonene fra e-Boks eller Digipost for å opprette postkasse.


<-- Tilbake


Søndre Land kommune | Hovsbakken 1 | 2860 Hov | Telefon 61 12 64 00 |epost  

Nettredaktør: Kjeld Dag Svendsen
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler her